KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde ‘Batan Geminin Malları’ Adlı Oyun Sergilendi

Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgehan Çakmak ‘Tiyatro Sahnesinde Mimarlık’ dersi kapsamında Mimarlık Bölümü öğrencileriyle beraber yazıp yönettikleri “Batan Geminin Malları” adlı oyunu sergiledi.

Mimarlıkla ilgili genel konuları işledikleri ders kapsamında, mimarlığın eleştiri kültürünü, mekan düzenleme sanatını kent ve binalarla ilgili fikirleri tiyatral bir şekilde ortaya koymayı amaçladıkları belirten Doç Dr. Çakmak,  Tiyatronun dünya ile ilgili mesajları, anlatabileceğimiz çok önemli bir araç olduğunu ve bu aracı Mimarlık öğrencileriyle birlikte verimli bir şekilde kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.