KTÜN Ev Sahipliğinde Gerçekleşen 17. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) Başladı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ev sahipliğinde bu yıl 17. gerçekleştirilen Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) başladı.  Çevrimiçi olarak gerçekleşen ve TC Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’in video mesaj ile açılış konuşması yaptığı kongrede 7 gün boyunca bilişim alanındaki güncel konular sektör ve akademinin önde gelen isimleriyle masaya yatırılacak.

Türkiye’nin en büyük öğrenci kongresi olma özelliğine sahip kongrenin açılış konuşmasını video mesajla TC Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptı. Her yıl farklı bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümü ve ilgili öğrenci toplulukları tarafından organize edilen kongre bilgisayar mühendisliği öğrencileri arasındaki etkileşimi ve iletişimi artırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve ülkenin bilişim alanındaki yönelimlerini belirleyerek bu alanda gelişmesine destek vermek amacıyla düzenleniyor.

YouTube üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşen kongrenin açılışına video mesaj ile katılan TC Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Geleceğin bilişim çağına doğru ilerlediğini, yüksek teknoloji üreten, gelecek trendleri ön gören, dünya ile rekabet edebilen ve innovativ vizyona sahip yer üreticileri bir araya getirerek ortak bir sinerji oluşturmanın önemine vurguladı.  Prof. Dr. Demir, ülkelerin büyük yatırım yaptığı alanların başında siber güvenlik teknolojilerinin geldiğini ifade ederek, özellikle komuta kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri, radar sistemleri, bilgi teknolojileri sitemleri, iletişim ve benzer alanlarda siber güvenlik gibi bilgisayar temelli teknolojilerin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. İsmail Demir, “Bizler Savunma Sanayi Başkanlığı olarak üniversitelerimizi bu eko sistemin en önemli parçaları olarak görüyoruz. Öğrencilerimizin okurken veya staj yaparken geliştirmiş oldukları elektronik haberleşme ve yazılım gibi teknolojik alandaki projelerini takip ediyor ve destekliyoruz dedi” dedi. Öğrencilere ileriki yaşamları için çalışma, üretme anlamında tavsiyeler veren Prof. Dr. Demir, Konya Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ise, Kongrenin KTÜN ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti getirerek,  “Üniversite olarak temel misyonumuz; girişimci, yetkin bireyler yetiştirmek; bilgi, tasarım ve teknoloji üretilmesine öncülük etmektir. Üniversitemiz, sürdürülebilir ve yenilikçi araştırmalarla bilim ve teknolojiyi üreten; toplumun kalkınması ve refahı için insan ve çevre odaklı çözümler sunan; alanlarında öncü araştırma faaliyetlerini tasarlayan ve gerçekleştiren bir araştırma üniversitesi olmayı hedeflemektedir. Öğrencilerimize en iyi öğretim olanaklarını sunmak vazgeçemeyeceğimiz öncelikli alanımız olup, öğretim kalitemizi artırmaya yönelik faaliyetlere önem vermekteyiz. Öğrencilerimizin meslek derslerini almanın yanında, mesleki ya da mesleki olmayan sosyal etkinliklere katılmaları, kendilerini yetiştirecek her türlü etkinlikte bulunmalarını önemsiyoruz. Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle maalesef bir arada değiliz. Bu salgın sürecinin bir an önce bitmesini, yine bir arada olduğumuz günlerde buluşmayı umuyorum. Ancak her şeye rağmen güncel konuların sektörün ve akademinin önde gelen isimlerince konuşulacağı kongrenin oldukça verimli geçeceğine ve kendinizi geliştirme fırsatını yakalayacağınız bir atmosfer yaratacağına inanıyorum.” dedi.

Kongre, Bilgisayar Mühendisleri arasındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak ve ülkenin bilişim alanındaki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 22-28 Mart 2021 tarihleri arasında sektörün ve akademinin önde gelen isimlerini konuşmalarıyla çevrimiçi olarak devam edecek.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik