KTÜN, Afet ve Risklere Karşı AFAD İle İşbirliğine Hazırlanıyor

AFAD Konya İl Müdürü Ali İhsan Körpeş ve beraberindeki heyet, Obruk Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof.Dr. Fetullah Arık “Afete Dirençli Toplum”, “Afete Dirençli Kentler” ve “Afete Dirençli Türkiye” için yapılması gereken çalışmalar kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ile bir araya geldi.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede, Afete Dirençli Toplum, Afete Dirençli Kentler ve Afete Dirençli Türkiye için yapılması gereken çalışmalar kapsamında Konya ili ve içinde bulunduğu Konya Kapalı Havzasındaki Karaman ve Aksaray illerinde son yıllarda giderek daha da tehlike haline gelmeye başlayan obruk oluşumları ile ilgili yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.

Görüşmede, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü Afet Risklerini Azaltma ve Önlem Daire Başkanlığı ve Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yürütülen “Konya, Karaman ve Aksaray İllerinde Obruk Duyarlılık, Tehlike ve Risk Haritalarının Hazırlanması” Projesi kapsamında Konya İlinde Obruk Tehlike ve Risk Haritası ile Karaman ve Aksaray illerinde Obruk Duyarlılık, Tehlike ve Risk Haritalarının yapılması konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Görüşme sonunda AFAD tarafından yürütülecek proje ile teknik ve bilimsel çalışmaların halihazırda devam eden işbirliğinin güçlendirilerek Üniversitemiz Obruk Uygulama Araştırma Merkezi ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim elemanları tarafından yapılmasına karar verildi.