KTÜN’de ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi’ Gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) tarafından Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) işbirliği ile yapılan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi’ Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in de katılımı ile gerçekleşti.

KTÜN Gelişim Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in yanısıra, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kuş,  Genel Sekreter V. Kamil Gök, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlayan eğitim Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi çalışanlarından Ayşe Baloğlu, Edibe Güyen tarafından verildi. Eğitimde şiddet, şiddetin çeşitleri, şiddet olayına neden olan toplumsal rollerin etkileri, şiddet maruz kalınması durumunda tarafların durumu ve şiddet olayına şahit olunduğunda kişilerin sorumlulukları üzerine bilgi verildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, konuyla ilgili yaptığı konuşmada “kadına şiddet” meselesinin son zamanlarda çok fazla arttığına dikkat çekerek, “ Yaşadığımız çağ, modern insanın geleneksel değerlerden önemli ölçüde koptuğu ve yerine günün koşulları gereğince farklı yaşam deneyimlerini esas aldığı bir zaman kesiti olma özelliğini taşımaktadır. Gerek maddî, gerekse manevî yönüyle iyi eğitilmemiş birey ve toplumlarda böylesi şuursuz davranışlar ve suç görüntüleri geçmişten günümüze hep olmuş ve olmaya da devam edecektir. Ancak toplumumuz aldığı eğitim ile değerlerine sahip çıkarak bu sorunların azalmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Güncel olması ve medya aracılığı ile sıkça örneklerinin görülmesi dolayısı ile ilgi gören eğitim soru cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Havva Filiz Meşhur etkinliğe katkı sunan uzman eğitimcilere teşekkür belgesi takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi