Haber Detay

Anasayfa > Haberler > Haber Detay

KTÜN’ün Öğrenci Proje Pazarı Geniş Katılımla Gerçekleşiyor

2006 yılından buyana üniversitemiz bünyesinde düzenlenen ve büyük bir ilgiyle takip edilen 9. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı (KTMOPP), KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Halil Cin Konferans Salonu’nda akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve davetlilerin geniş katılımıyla gerçekleştiriliyor.

 

Program, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş’ın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Vehbi Konarılı,  Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, Meteoroloji 8. Bölge Müdürü Ahmet Tiryaki, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili İbrahim Özen,  İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Hasan Özgür Yetiştirici, Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıç, KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Esra Yel, Doç. Dr. Gürol Önal, projeye sponsor olan sanayi ve ticaret kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımı ile başladı.

 

SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜNDEN PROJE PAZARINA DESTEK

 

5 ayrı alanda düzenlenen ve mühendislik fakültelerinde okuyan lisans öğrencilerinin projelerinin görücüye çıktığı organizasyonda, toplam 113 proje yer alırken KTÜN dışında 6 farklı üniversiteden 11 proje etkinliğe dâhil oldu.  Üniversite Proje Pazarına kamu, sanayi ve hizmet kuruluşlarından anlamlı destek geldi.

 

TÜBİTAK, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Eti Aliminyum A.Ş, (Altın Sponsor), Öztaşoğlu Harfiyat Ltd. Şti., Bera Vakfı, Çağlayan Soğutma A.Ş, , Memak Plastik Gıda Mak. San. Tic. A.Ş (Gümüş Sponsor),   Alışan Lojistik, Enelsis Endüstri Elektrik Sis, Petek Kalıp Ambalaj San. A.Ş,, Simkon Mühendislik Ltd. Şti., Ege.  Sis. Bil.  İşl. Sis. Ltd. Şti., Argeva Bilişim Tek. Ltd. Şti.(Bronz Sponsor),  İlko İlaç San. A.Ş,, Mepsan Petrol Cihazları A.Ş., Denma Mühendislik & Makina Oto. İnş. San. & Tic. Ltd. Şti.,  Exentech Savunma Ltd. Şti. (İnci Sponsor), Aselsan,  Sosyal İnovasyon Ajansı, Konya Bilim Merkezi,  İmaş Makina Sanayi A.Ş, Divizyon, Tercih Patent, Aivisiontech , Türk Kadınlar Birliği ve Konya Çalışan Gençlik, (Diğer Sponsorlar), etkinliğe destek olan kuruluşlar arasında arasında yer aldı.

 

“AMACIMIZ ÖĞRENCİ İLE SEKTÖRÜ BULUŞTURMAK”

 

Programın başlangıcında kürsüye gelen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Esra Yel, “Bu bir bayrak yarışı, amacımız üniversitemizde proje kültürünü geliştirmek, biz de bunun için bayrağı devraldık. Biz bu etkinlik için tüm üniversitelere davet gönderdik, yalnızca bu üniversitenin öğrencileri değil tüm mühendislik öğrencileri bizim öğrencilerimiz. Bizler onlar için çalışıyoruz, sektör temsilcileri ile onları buluşturmak için çaba harcıyoruz. ”dedi.

 

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Köken de üniversitelerin toplum için hayati öneme sahip kurumlar olduğuna dikkat çekerek, toplumlar için itici güç olma özelliği taşıdığını ifade etti. Üniversiteleri yürüttükleri araştırmaların çok önemli olduğunu kaydeden Köken, “Bu bağlamda akademik kadrolarımızın gerçekleştirdiği araştırma projelerinin yanında öğrencilerimizin yapmış olduğu projeler de büyük öneme sahiptir.  Farklı pencerelerden olaylara bakabilen gençlerin; yeni bakış açıları, farklı hayallere sahip olmaları, dinamik çözümler sunmaları gibi yetenekleri çok farklı projelerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Bu nedenle öğrenci projeleri büyük öneme sahiptir.” diye konuştu.

 

“GELİŞİME ÖNCÜLÜK EDİYOR, KATKI SAĞLIYORUZ”

 

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ise KTÜN’ün köklü geçmişine değinerek 1970’e uzanan geçmişi ile ülke gelişimine katkı sağlamak için sürekli çalıştıklarını belirtti. KTÜN’ün teknik üniversite olmasından kaynaklı bir takım sorumlulukları olduğunu söyleyen Rektörümüz Çelik, bu sorumlulukları yerine getirebilmek için de gerek akademisyenler gerek öğrencileri ile sürekli çalıştıklarını dile getirdi.

 

VALİ ÖZKAN’DAN REKTÖR ÇELİK VE KTÜN’E ÖVGÜ

 

Son olarak kürsüye gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan, KTÜN Rektörü Çelik’e hitaben başladığı konuşmasında Rektör Çelik’in heyecanına dikkat çekerek, “Hocam heyecanınızın daim olmasını diliyorum. İşin en kâmil noktasında böyle heyecana sahip olmak çok önemli bir şey. Bu işin sürdürülebilir olması, sürekli böyle heyecan olması, gelişim için çok önemli diye düşünüyorum.” dedi. Sözlerinin devamında üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinen Vali Özkan, “Gelişmenin öncülüğü, bilimsel gelişmenin ve özellikle gelişmeye açık alanların, risklerin tespit edilerek geliştirilecek alanların belirlenmesi önem arz ediyor. Bu da bir proje kültürü gerektiriyor. KTÜN’ün bu geleneği oluşturması da çok önemli tebrik ediyorum. Bilimsel bilginin artarak insan hayatına olumlu yansıması, kamu-üniversite-sanayi işbirliği ile oluyor. Bunun önemini bir kez daha arz ediyorum.”

 

KTMOPP etkinlik alanını gezen protokol ve katılımcılar, proje sahibi öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı.  Mühendislik Proje Pazarı 16 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’da düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

 

 

 

 

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN