KTÜN’den ‘Konya Akıllı Şehir Yol Haritası Hazırlanması’ Projesine Akademik Destek

Konya Teknik Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Konya Akıllı Şehir Yol Haritası Hazırlanması’ adlı projeye akademik destek sağlanması amacıyla, Konya Büyükşehir Belediyesi, ASELSAN Yetkilileri ve Sabancı Üniversitesinden yetkililerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda, Konya akıllı şehir stratejisi ve yol haritası hazırlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Konya’da, ilk olacak ve yüzlerce yenilikçi uygulamayla hizmete sunulması hedeflenen projeyle ilgili ASELSAN yetkilileri tarafından Rektörümüze projenin sunumu yapılarak, Konya Büyük Şehir Belediyesi akıllı şehir uygulama örnekleri gösterildi. Ulaşım, enerji, çevre, geri dönüşüm, başta olmak üzere çok farklı bileşenleri barındıran projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde yol haritasının hazırlanacağı ifade edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Teknik Üniversitesi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN ile hali hazırda proje bazında işbirliğinde olduklarını, “Konya Akıllı Şehir Yol Haritası Hazırlanması” Projesine de akademik danışmanlık ve proje hazırlanması noktasında her türlü desteği sunabileceklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Özçelik, “Araştırma Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemiz bölgemizdeki projelere her türlü akademik destek sağlamaya hazır. Biz üniversite olarak Konya ve bölgesine dolayısı ile ülkemize hizmet etmekten büyük bir heyecan duyuyoruz.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Harun Yiğit, ise projenin Konya için önemli olduğunu Konya Teknik Üniversitesi’ni de akademik paydaş olarak aralarında görmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Rektörlük Binasında gerçekleşen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’e Rektör Danışmanı Prof. Dr. Esra Yel, KTÜN akademisyenlerimizden Doç. Dr. Fatih Eren, Dr. Öğr. Üyesi Vahit Tongur, Dr. Öğr. Üyesi İ. Hakkı Erkan ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Mehmet Demir eşlik etti. Diğer taraftan Konya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Harun Yiğit, Akıllı Şehir Yönetimi Şube Müdürü Yavuz Kayıkçı, Akıllı Şehir Proje Yöneticisi Yusuf Yılmaz, Aselsan Proje Yöneticisi Ecem Gizem Hüner, Sabancı Üniversitesinden Proje Yöneticisi Esra Elif Tepeli katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik