KTÜN’de “Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı” Gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Personel Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve üniversitelerde insan kaynakları yönetimi süreçlerinde görev alan personelin katılımlarıyla gerçekleşen "Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı"nın birincisi Üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı.

Dört oturum şeklinde gerçekleşen çalıştaya Türkiye’nin farklı üniversitelerinden genel sekreter, personel daire başkanları, personel şube müdürleri ve insan kaynakları alanında çalışan akademisyenler katıldı.

22 Farklı üniversiteden 30’u aşkın katılımcıyla gerçekleşen ve iki gün boyunca devam eden etkinlik, personel alanında yaşanılan ya da yaşanılması öngörülen sorunları tespit edip bu sorunlara ortak çözüm yolu bulma ve üretme amacını taşıyor. Çalıştayda, yönetici pozisyonlarına atama ve görevlendirme, eğitim ve geliştirme, genel yükseköğretim politikalarına dair sorun ve konular, insan kaynakları yönetiminde yeni politikalar arayarak işlerin daha sistemli ve sorunsuz ilerlemesini sağlama, idari personelin üniversiteler arası nakil sorunu, sürekli işçilerin görev alanına göre istihdamı gibi önemli konu başlıkları ele alındı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde birincisi gerçekleşen çalıştayın ikincisinin Eylül ayında yapılması planlanıyor. İnsan kaynakları yönetiminde yeni politikalar arama ve bulunan politikaları somutlaştırarak uygulanabilir olmasını amaç edinen çalıştayın ilerleyen süreçlerde farklı üniversitelerde yapılmaya devam etmesi böylelikle devamlılığının sağlanması hedefleniyor.