Konya Teknik Üniversitesinden Tanıtım Hamlesi

Konya Teknik Üniversitesi ‘Tanıtım ve Rehberlik Günleri’ başladı. Şehrin merkezinde bulunan KTÜN Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi binasında başlayan etkinlikte aday öğrenciler, ilgi duydukları bölümlerle ilgili alanında uzaman akademisyenlerden bilgi aldı.

Konya Teknik Üniversitesi Tanıtım ve Rehberlik Günlerinde bölüm stantlarını gezen Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik ise aday öğrenciler ile birebir görüşerek, onları Konya Teknik Üniversitesi ailesinin bir parçası olmaya davet etti. Tarihi Binada oluşturulan tercih masalarında görev alan rehber öğretmen ve uzman akademisyenler, Üniversitenin puan ve sıralamaları, bölümleri ve programları hakkındaki detaylı bilgileri aday öğrencilerle paylaştı.

“KONYA’DA, KÖKLERİ 50 YIL ÖNCESİNE DAYANAN BİLİM VE TEKNOLOJİ YUVASIYIZ”

5Fakülte ve Bölümlerin stantlarını tek tek gezen Rektörümüz, “Konya Teknik Üniversitesi, sayısız bilim insanı yetiştirmiş, kültür, sanat ve eğitimin başkenti Konya’da, kökleri 50 yıl öncesine dayanan bilim, teknoloji ve inovasyonda ‘’Gelişimin Öncüsü’’ bir devlet üniversitesidir. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizde "Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği" bölümlerimiz bulunuyor. Mimarlık ve Tasarım Fakültemizde ise Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri ile bu yıl ilk kez öğrenci almaya hazırlanan İç Mimarlık Bölümü bulunuyor. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulumuzda ise "Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik ve Enerji, Elektronik ve Otomasyon, Gıda İşleme, Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı, İnşaat, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri, Makine ve Metal Teknolojileri, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri, Mimarlık ve Şehir Planlama, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri programları tercih edilebilecek bölümler arasında yer alıyor.” dedi.

“GENÇLERİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEĞİ BU KRİTİK SÜREÇTE ONLARIN YANINDAYIZ”

Rektörümüz, “Konya Teknik Üniversitesi, olarak şehrin merkezinde bulunan tarihi binamızda aday öğrenciler için “Tanıtım ve Rehberlik Günleri” düzenliyoruz.  Etkinliğimiz, 4 Ağustos tarihine kadar sürecek. Üniversitemizi tercih etmek isteyen aday öğrenciler alanında uzman akademisyenlerimizden ilgi duydukları bölüm ve fakülteler hakkında bilgi edinecek. Konya Teknik Üniversitesi olarak öğrencilerimize sunduğumuz imkânları tanıtmak ve üniversite adayı öğrencilerimizin geleceklerini şekillendirecekleri bu kritik süreçte onlara rehberlik etmek istiyoruz. Konya Teknik Üniversitesinin seçkin akademisyenleri alanlarıyla ilgili mesleki donanıma sahiptir ve adaylara doğru tercih yapmaları noktasında her türlü desteği sunacaklardır. Aday öğrenciler, tercih masalarında görev alan rehber öğretmenlerimiz ve uzman akademisyenlerimizden puan ve sıralamalarına göre bölümlerimiz hakkındaki detaylı bilgi alabilecek. Üniversite adayı öğrenciler ve velilerimiz isterlerse Alaaddin Durağından kalkacak servisler ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizi, Mimarlık ve Tasarım Fakültemizi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulumuzu ziyaret ederek üniversitemizi yakından tanıma fırsatı elde edecekler.” dedi.

ADAY ÖĞRENCİLERE MESAJ

Rektörümüz, Üniversite adayı öğrencileri Konya Teknik Üniversitesi ailesinin bir parçası olmaya davet ederek “Sevgili gençler, Öncelikle, şehir olarak Konya tam bir öğrenci kenti diyebilirim.  Şehrimizde, 5 Üniversite 130 bine yakın öğrenci bulunuyor. Şehrimiz güvenli ve huzurlu bir şehir. Ulaşımı rahat, konforlu ve ucuz. Öğrencilerimize hem devlet hem de özel yurtlarda, eşyalı veya eşyasız dairelerde barınma imkanları sunulmakta. Şehrimizde birçok kültürel ve sanatsal faaliyet düzenleniyor. Konya güçlü sanayisi ile öğrencilere staj ve iş imkanı da sunuyor. Öğrenciler mezun olmadan önce bile kariyerlerini bu şehirde şekillendirebilirler. Üniversite eğitiminizi, bilgi ve mesleki temel altyapı ile kendinizi donatma fırsatı olarak görmek sizlere yeni ufuklar ve yeni bakış açıları kazandıracak, yaşam boyunca farklı perspektiflerden çözümler üretebilmenizi sağlayacak.  Bireysel ilgi alanlarınızı ve becerilerinizi, tercih ettiğiniz bölümlerde alacağınız eğitimle birleştirmek ve buna gençliğinizin size sağladığı zihinsel tazeliği ve enerjiyi katmak sizleri kariyerinizde üst seviyelere çıkaracaktır. Gerek akademik kadrolarımız, gerek bilgi ve teknoloji kaynaklarımız, sizlerin daha fazla bilgiyle donanmanız yolunda fırsattır. Bu fırsatları ne kadar iyi kullanırsanız, sahip olduğunuz potansiyeli iyi değerlendirip daha üst seviyelere taşıyarak kendinize iyi bir kariyer inşa etmek adına o kadar iyi temeller atmış olacaksınız. Çabamız bu temellerin daha da sağlam olmasını sağlamak yönündedir.” dedi.

Rektörümüz, velilerin, çocuklarının istekleri ve tercihleri üzerinde baskı kurmamalarını ifade ederek, “Değerli veliler, evlatlarınızın en uygun meslek tercihi yapmaları konusunda özgür iradelerine sahip çıkın ve onlara güvenin.” diye konuştu.

KON TV Haberi için Tıklayınız

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik