Konya Teknik Üniversitesi ‘4.0 İçin Ar-Ge Zirvesi’ne Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KTÜNTTO) Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. İbrahim Saraçoğlu’nun katılımları ile gerçekleşen “4.0 için Ar-Ge Zirvesi”ne katıldı.

Konya’da bu yıl ikincisini gerçekleştirilen “4.0 için Ar-Ge Zirvesin”de, Türkiye’de sürdürülebilir gıda ve tarıma ilişkin yürütülen çalışmalar, yapılan araştırmalar, yaşanılan sorunlar ve önerilen çözümlerin, bakanlıklar ve devlet kurum ve kuruluşları temsilcilerinin gıda, tarım ve hayvancılık alanında finansal destek sistemi kuruluşlarının, sektör paydaşlarının ve akademisyenlerin katılımı ile değerlendirilmesi yapıldı. Bu alandaki yenilikler, fırsatlar ve öneriler kamuoyu ile paylaşıldı.

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliğinden Dr. Öğr. Üyesi Selim Doğan’ın, ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği’ konulu oturumda moderatör olarak yer aldığı etkinlikte, KTÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Kan, Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan, Öğr. Gör. Dr. Ayşe Betül Balcı ve Öğr. Gör. Dr. Mustafa Nevzat Örnek öğrencileri ile zirveye katıldı.

KTÜN TTO Konya Teknik Üniversitesini temsilen katıldığı fuara Müdür Yrd. Dr. Zeynep Cansu Ayturan, Müdür Yrd. Dr. Sercan Yağmur, Öğr. Gör. Pınar Sungur ve Öğr. Gör. Celalettin Ergene, zirve fuar alanında ziyaretçilere bilgi vermek ve olası işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla standa gelen ziyaretçilere bilgiler vererek görüşmeler yaptı.