Katma değere dönüşecek Ar-Ge çalışmalarıyla; bilgi ve tecrübeyi bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte toplum yararına sunmak amacıyla çalışmalarına yön veren Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda KTÜN, Sanayinin ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, araştırma ve uygulama merkezleri ile uygulama laboratuvarlarını yer alacağı ‘Sanayi Yerleşkesi’ için planlamalarını tamamladı.
Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik beraberinde Rektör Yardımcısı H. Selçuk Halkacı, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mustafa Karaman, Prof. Dr. Esra Yel, Prof. Dr. Halil Kürşad Ersoy, Prof. Dr. İhsan Özkan, Prof. Dr. Murat Olgun, Genel Sekreter Recep Öztürk, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı teknik personeli ile birlikte sanayi yerleşkesinin kurulacağı arazi de incelemelerde bulundu.
Konya Teknik Üniversitesi olarak temel misyonlarının girişimci, yetkin bireyler yetiştirmek; bilgi, tasarım ve teknoloji üretilmesine öncülük etmek; bilgi ve tecrübeyi bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte toplum yararına sunmak olduğunu ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Teknik bir üniversite olarak bölgeye karşı önemli bir sorumluluk yüklendiğimizi düşünüyoruz. Çünkü üniversitemizin bulunduğu Konya ili, hem bir tarım şehri hem de sanayi şehri. Üniversitemiz bünyesinde bulunan fakülte ve bölümler ise bölge ve ülke sanayisine önemli katkılar sağlayacak bilgi tecrübe ve altyapıya sahip. Bünyesindeki fakülte ve meslek yüksekokulunun temeli 1970 yılına dayanan bir kurum olarak güçlü akademik birikim ve tecrübeye sahip, önemli bilimsel projeler yapan akademisyenlerimiz var. 1978 yılından bu yana bünyesindeki 12 bölüm, 20 program yaklaşık 3700 öğrenci ile öğretim faaliyetlerini sürdüren, sektörün sorunlarına çözüm üretebilecek nitelikli insan kaynağını sanayimize kazandıran KTÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz var. Konya Teknik Üniversitesinin bu potansiyelini sanayicimizle buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.
Konya Teknik Üniversitesi, bölgesinin tek teknik üniversitesi olarak kendisinden beklenen vizyona uygun şekilde, bölge ve ülke sanayisinin gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Rektör Özçelik, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kampüs Yer Seçim Komisyonu tarafından 2019 yılında Sanayi bölgesinde tahsis edilen 200 bin metrekarelik alanın Konya Teknik Üniversitesi’ne verilmesine karar verildi. Sanayi bölgesine kurmaya planladığımız yerleşke ile teknik bir üniversite olarak üniversite de öğretilen teknik konuların katma değere dönüştürülmesi ve sanayi-üniversite işbirliğinin gerçekleştirilmesi arzu ediyoruz. Bilimsel çalışmaların ve fikrin burada hazlı bir şeklide dönüşümü için uygun ekosistemi bu yerleşkemizde yaratmayı hedefliyoruz. Bunun içinde geçtiğimizi yıl farklı akademik birimlerimizden oluşan ‘Kampüs Planlama Komisyonu’ oluşturduk. Bu komisyonumuz kentsel tasarım konusunda faaliyet yürütmekte olup çalışmalarını da bu çerçevede yoğunlaştırmış bulunmaktadır. Üniversite olarak sanayi yerleşkesine teknolojik gelişmelere uyum sağlayan, bilgi ve donanıma sahip öğrenciler yetiştiren ve ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacını gidermeye yönelik faaliyetlerine yön veren Meslek Yüksekokulumuzu, araştırma uygulama merkezlerimizi ve laboratuvarlarımızı taşımayı planlıyoruz. Çünkü Konya, güçlü sanayi alt yapısına sahip bir ilimiz. Bu denli gelişmiş bir sanayi bölgesinde Teknik Üniversite olarak yer almanın sanayinin dilinden ve ihtiyaçlarından anlayan bir alt yapı oluşturacağına inanıyoruz. Ayrıca sanayicilerimiz üniversitenin yetkinliklerini öğrendikçe, işbirlikleri güçlenecek ve Ar-Ge yapma isteğinin de artacağını biliyoruz.” diye konuştu.