Konya Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Mezuniyet Sevinci

Konya Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora seviyelerinde lisansüstü eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci 2022 yılı öğretim sürecini başarıyla tamamlayarak diplomalarını almaya hak kazandı.

Lisans eğitimlerinden sonra lisansüstü eğitim sürecine devam ederek uzun ve zorlu çalışma süreçlerini geride bırakan 72 tezsiz yüksek lisans, 105 tezli yüksek lisans ve 18 doktora öğrencisi olmak üzere yaklaşık 200 lisansüstü öğrencimiz de mezuniyet sevincini yaşamış oldu.

Mezun olan lisansüstü seviyesindeki öğrencilerimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, “Lisansüstü eğitim bilim insanı yetiştirme ve ulusal bilim politikasının yürütülmesindeki en önemli etmenlerden biri olarak kabul edilmektedir. Lisansüstü eğitimin temel amacı bilgiyi üreten, kullanan, eleştiren bir düşünce tarzı ile problem çözebilecek nitelikte insan gücünü yetiştirme olarak kabul edilmektedir. Lisansüstü eğitimin günümüz toplumunun gereksinim duyduğu üst düzeyde bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirilmesine olanak tanıdığından eğitim sistemi içindeki yeri ve önemi hızla artmaktadır. Biz de bu amaç ve ilkelerle öğrencilerimizi yetiştiriyoruz.” dedi.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saadettin Erhan Kesen ise "Geçmişten gelen güçlü birikimiyle bölgenin en köklü enstitülerinden birisi olan Konya Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü; 2000’den fazla öğrencisi, 13 Anabilim Dalı, toplam 31 Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programı ile farklı branşlarda tezsiz yüksek programlarından oluşan geniş bir yelpazede ülkemiz için bilim insanı yetiştirmeye ve nitelikli insan gücünü artırmaya büyük bir azim ve gayretle devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik