Konya Teknik Üniversitesi Güney Kariyer Fuarında

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘’Yetenek Her Yerde’’ temasıyla üniversitelerin, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile Isparta’da düzenlenen Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF)”a katıldı.

Fuarın açılış programına katılan ve stantları gezen Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Süleyman Demirel Üniversitesi Radyosu canlı yayınına konuk oldu. Özçelik, kariyer fuarına katılan öğrencilere seslendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen fuarda,  KTÜN Kariyer Merkezinden Merkez Müdürü Doç. Arife Deniz Oktaç Beycan, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Melih Kurnalı ve Öğretim Görevlisi Merve Gül Koçakoğlu ile KTÜN öğrenciler de yer aldı. Fuarda KTÜN öğrencilerimiz, çok sayıda firma, kurum ve kuruluş ile bir araya gelerek kamu ve özel sektör temsilcilerine staj ve iş imkânı için özgeçmişlerini verme şansı yakaladı. Öğrencilerimiz çeşitli yarışmalara katılarak ödül kazanmakla birlikte kariyerin her alanıyla ilgili bilgi edinebilecekleri çeşitli Workshop etkinliklerine katılarak kamu ve özel sektör kurumlarında çalışan uzmanları dinleme imkânı elde etti.

16 Paydaş Üniversite Rektörlerinin de yer aldığı fuarda Rektörümüz stantları gezerek, özel ve kamu alanında hizmet veren kuruluşlarla bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Süleyman Demirel Üniversitesi Radyosu canlı yayınına katılarak öğrenci kariyer planları, öğrencilerin daha iyi bir iş imkanı yakalama noktasında neler yapmaları gerektiği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Isparta, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Karaman ve Konya illerinden 16 üniversitenin paydaşlığında, 250’yi aşkın kamu ve özel sektör kurumu ile 40 bine yakın öğrenciyi misafir eden fuar 2 gün boyunca misafirleriyle buluştu.

Rektörümüzün konuk olduğu radyo programına erişim için tıklayınız.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik