Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) TEKNOFEST Paydaşı Oldu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen ve millî teknoloji hamlesi sloganıyla, çocuklarda ve gençlerde havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi uyandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ‘TEKNOFEST’te akademik paydaş oldu.

İki yıldır TEKNOFEST’e katılan takımlarıyla adından söz ettiren Konya Teknik Üniversitesi’nin  TEKNOFEST’e akademik paydaş olmasından gurur duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Her alanda olduğu gibi teknoloji alanında da üreten bir Türkiye olma hedefiyle yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ve başarılı öğretim elemanlarımızla ülkemizin teknoloji hamlesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarını bünyesinde barındıran ve birçok  kategoride yarışmacı kabul eden TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde itibaren Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor. TEKNOFEST’in akademik paydaşları arasında Boğaziçi, İstanbul Teknik, Marmara, ODTÜ, Yıldız Teknik gibi köklü üniversiteler yer alıyor.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN TEKNOFEST