KGM Kapasitesinin Geliştirilmesine Yönelik Gerçekleştirilen Çalıştaya Üniversitemizden Destek

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve karayollarında güvenliği artırmaya yönelik, 'Türkiye’de Kara Yolu Altyapısı Güvenliği Yönetimi İçin KGM’nin Kapasitesinin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi' çalıştayına Üniversitemizi temsilen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Arslan katıldı.

Ankara’da gerçekleşen çalıştayda karayolu altyapı güvenliğinin arttırılması, kaza oranlarının düşürülmesi ve yol kullanıcılarının daha güvenli seyahat edebilmeleri amaçlandı. Proje ile, ‘Karayolu Altyapısı Güvenlik Yönetimi Direktifi’nin ülkemizde uygulanması noktasında bilgilerin yanı sıra konuyla ilgili çalışmaların paylaşıldığı çalıştayda, farklı kurumlardan katılımcıların görüş ve önerileri alınarak değerlendirmeler yapıldı.