Hidro-teknik Topluluğundan Rektör Özçelik’e Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi Hidro-teknik Topluluğu, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’i ziyaret etti.  Şu ana kadar yapmış oldukları çalışmalar ve gelecekte yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Özçelik’e bilgi veren topluluk üyeleri, yürüttükleri proje ve çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarete Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Hakan Terzioğlu ile Hidro-teknik Topluluk başkanı Ertuğ Akbayır, Hidroteknik Topluluk Başkan Yardımcısı Yusuf Erol, Sponsor ekip lideri Hediye Başak Taşçı katıldı.

Yakıtı hidrojen olan elektrikli bir araç tasarladıkları bilgisini Rektör Prof. Dr. Özçelik’le paylaşan topluluk üyeleri, Hidrojen maddesinin temiz bir yakıt olduğunun altını çizerek çevreye duyarlı arabaların gelecekte artması muhtemel çevre kirliliğine karşı alternatif bir yakıt olarak ön plana çıktığı bilgisini verdi. Çalışmaları hakkında Rektör Özçelik’in de fikrini alan topluluk üyeleri çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve ileriki dönemlerde yapmayı planladıkları yeni projelerin olduğunu vurguladı.

Öğrenci topluluklarının proje ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “İmkanlarımız dahilinde öğrenci topluluklarımızın her zaman arkasında olmaya özen gösteriyoruz. Konya Teknik Üniversitesi olarak, ulusal ve uluslararası yapılan yarışmalarda alınan başarılı sonuçlardan son derece memnunuz. İnanıyoruz ki öğrencilerimizin elde ettiği bu başarılar ilerde Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıyan birer basamak olacak.” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik