Haber Detay

Anasayfa > Haberler > Haber Detay

Görme Engelliler KTÜN’de Düzenlenen ‘Sesli Betimlemeli Sinema Etkinliği’nde Buluştu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında, KTÜN Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, KTÜN Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ve KTÜN Mimarlık Bölümü Gönüllülük Çalışmaları öğrencileri tarafından organize edilen ve görme engelli bireyler için hazırlanan sesli betimlemeli film gösterimi gerçekleştirildi. Etkinliğe, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri, Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, görme engelli vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

 

KTÜN Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikle, görmeyen bireylerin görsel bir sanat dalı olan sinema filmi izleme ortamı sağlanarak, toplumdan izole bir yaşam sürmek yerine eşit şartlarda toplumdan kopmadan keyifli vakit geçirmelerine imkan sağlandı. Bu noktada eşit şartlarda, birlikte eğlenebilmek amacıyla gören öğrencilerin de gözlerini siyah kumaşlarla kapatması istenerek, bu sayede kısa bir süreliğine de olsa empati yapıp, konuyla alakalı farkındalık oluşmasına katkı sağlanması hedeflendi.

 

Evrensel olma ve erişilebilir üniversite hedeflerinin gerçekleşmesinde önemli yeri olan bu tür etkinlikleri sayısının arttırılması, öğrencilerin bilinç düzeylerinin gelişmesi ve engelsiz eğitime katkı vermesi gibi amaçlarla bu tür etkinlikleri düzenleme noktasında büyük bir keyif aldıklarını ifade eden Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak yaptığı konuşmada, “Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan’a teşekkür etmek istiyorum bu etkinliği organize etmede bizlere destek oldular. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerine ve öğretim üyelerine, KTÜN Sağlık Kültür Daire Başkanlığına bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan sevgili misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan “Konya Teknik Üniversitemizle beraber düzenlediğimiz bu etkinlikte beraber olmaktan son derece mutluyuz. Birlikte olduğumuz sürece engelleri aşmamız kolay olur. Engelli engelsiz demeden tüm vatandaşlarımızla başta erişilebilirlik olmak üzere, toplum olarak ortak noktalarda buluşmamız gerekiyor. Şu konuya özellikle değinmek istiyorum ki, inşaat mühendisliği gibi mühendislik alanlarının ve mimarlarımızın yaşadığımız her alanda bizim gibi göremeyen bireyler için yaşamımızı kolaylaştırmak adına, yaşadığımız ya da yaşayacağımız sorunları ön görüp, bizi hissederek uygun projeler çizerlerse eşit şartlarda yaşamız oluruz ve böylece engelleri beraber aşarız” dedi.

 

 

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi