Clarivate Veri Tabanları Eğitim Toplantısı Gerçekleşti

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Clarivate firmasına ait Web of Science, Incites Benchmarking & Analytics Journal Citation Reports ve Essential Science Indicators veri tabanlarına ait eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda genel bilgilendirmenin yanı sıra üniversitemizin yayınlarının dünya sıralamalarındaki etkisi incelendi.

Toplantıda, Clarivate firmasının Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika çözüm danışmanı Derya Soğuksu tarafından yapılan sunumda Web of Science veri tabanında üniversitemizin yayınları hakkında genel bilgilendirmeler yapıldıktan sonra yayınların Incites veri tabanındaki analizlerine geçildi. Yapılan analizlerde Üniversitemizin araştırma alanları hakkında swot analizleri yapıldı. Üniversitemiz akademisyenlerinin bilim dünyasına olan etkileri değerlendirildi. Bilim dünyasında trend olan konular hakkında bilgiler verildi.

Üniversitemizin erişim sağladığı bir diğer veri tabanı olan Journal Citation Reports veri tabanının atama ve yükselme ölçütlerinde kullanılan Quartile değerleri hakkında yeni gelişmeler aktarıldı ve veri tabanındaki dergilere ait etki faktörleri incelendi. Ayrıca akademik personelin yayınlarının doğru dergilere yönlendirilmesi ile ilgili ipuçları verildi.

Erişim sağladığımız diğer veri tabanı Essential Science Indicators veri tabanında ise ülkeleri bölgeleri ve araştırmacıları karşılaştırarak atıf oranı yüksek yayınlardan örnekler sunuldu.