BAP 2024 Yılı “Öncelikli Alan Araştırma Projeleri” Onaylandı

2024 yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğüne önerilen Araştırma ve Öncelikli Alan Araştırma projelerinin bilimsel değerlendirmeleri tamamlanarak Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in de katıldığı toplantı ile onaylanarak sözleşmeleri imzalandı.

Bilimsel yeterlilik ve çıktı odaklı sonuçlar kapsamında desteklenecek projelerin belirlenmesi aşamasında panel puanına ve panel değerlendirmesine ek olarak proje yürütücüsünün daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde ettiği çıktıları bilimsel makale ya da patente dönüştürme performansı değerlendirmesine, önerilen projelerin BAP yönergesi ve uygulama esaslarında yer alan kriterlere uygunluğu, önerilen projelerin şekil olarak panele alınma uygunluğu, BAP çağrı planlamasında yer alan öncelikli alan konularıyla uyum, gibi kriterler dikkate alınmıştı.

Bu süreçte, 7 çevrim içi panel düzenlendi, bu panellere üniversitemiz dışında görev yapan 20 Panelist, üniversitemizde görev yapan 5 Panel Moderatörü katılım sağladı, görevlendirilen Panelistlerin belirlenmesi aşamasında ise Panelistlerin görev aldıkları bölümler ve uzmanlık alanları ile proje önerisinin içerdiği uzmanlık alanları dikkate alındı.

Buna göre 2024 yılı Araştırma ve Öncelikli Alan Araştırma projeleri başvuru kapsamında sunulan 23 proje önerisinden 14’ü bilimsel değerlendirmeye alınarak yapılan panel değerlendirme sonucunda, 13 proje önerisinin desteklenmesine karar verilerek yapılan toplantı ile BAP Projeleri Kabul edilen akademisyenlerin sözleşmeleri imzalandı.

Toplamda 2 milyon 735 bin 596 TL bütçeye sahip projelerin sözleşmelerinin imzalandığı toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Deveci, BAP Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Topkafa ve proje sahiplerinin katılımı ile gerçekleşti.

Konya Teknik Üniversitesi Ktün