BİGG Spor Ödüllerinden Öğretim Üyemizin Sahibi Olduğu Firmaya Ödül

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen BİGG Spor Ödülleri yarışmasında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Murat Ceylan’a ait Aivisiontech yazılım firması, geliştirdiği ai4sports yazılımı ile sporcuların termal görüntülerini analiz ederek sakatlıkların erken tespit edilmesini sağlayan projesi ile başarı ödülü olarak “Teşekkür Belgesi” aldı.

Termal görüntüleme ve yapay zekayı birleştirerek sporcu sakatlıklarının erken tespitini sağlayan ve sporculara özel yapay zeka çözümleri üreterek daha az sakatlanmalarını veya sakatlığın önlenmesini sağlayan proje birbirinden başarılı çalışmaların önüne geçerek ilk 20 arasına girdi. Proje ile sporcuların hem antrenman öncesi ve sonrası hem de farklı antrenman programları sonucunda zaman içerisinde oluşan termal görüntülerini analiz ederek tüm vücuttaki 40 farklı kas grubu için sporcuya özgü sakatlık tahmini yaparak, bu analizi yapay zeka algoritmaları ile saniyeler içerisinde takım profesyonellerine raporlandı. Elde edilen verilerin başarısı, projeyi özgün kılan özellikler arasında yer aldı.

Yarışmada dereceye giren ürünlerin, İstanbul AKM Tiyatro sahnesi fuaye alanında sergilendiği yarışmada ziyaretçiler de ürünleri deneyimleme fırsatı buldu. Yarışmada başarı elde eden Firma Sahibi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Murat Ceylan ve firma yetkilileri farklı spor branşlarındaki uygulamaları için olası işbirliklerini değerlendirdi.

Yarışmaya, “Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları”, “Sporda yapay zeka uygulamaları”, “Sporda giyilebilir teknolojiler”, “Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri”, “Sporda antrenman, rehabilitasyon ve sağlık teknolojileri”, “İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi” ile “Sporda yapay uzuv/protez teknolojileri” kategorilerinde toplam 84 teknolojik girişim başvurdu.

Spor ve Teknolojinin Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştuğu yarışmaya, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank olmak üzere çok sayıda girişimci, bürokrat ve spor camiasından önemli isimler katıldı.

Öğretim Üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.