TÜBİTAK’tan KTÜN Öğrencilerine “Teşvik” Ödülü

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığındaki RACLAB ASPAR Takımı TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorisinde “Yapay Zeka Destekli Akıllı Temizlik Robotu” projeleri ile yine KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurdan Baykan danışmanlığında,  “Covid-19 Tedbirlerine Uyumun Görüntü İşleme Yöntemleri ile Uyumu” isimli proje, “Akıllı Şehirler ve Ulaşım” kategorisinde Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.

TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında 9 kategoride toplam 172 projenin değerlendirildiği yarışmada her kategoride jürilerin verdiği karar neticesinde Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülleri olmak üzere toplam 36 proje başarılı bulunarak ödüle layık görüldü.

KTÜN Elektrik Elektronik Mühendisliğinden Cansel Boynukara, Makine Mühendisliğinden Metehan Aslanbaş, Bilgisayar Mühendisliğinden Fırat Bozkaya’nın oluşturduğu RACLAB ASPAR Takımı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Hamza Uraş ve Kadir Güvercin tarafından gerçekleştirilen projeler, gerçekleştirdikleri projelerini TEKNOFEST kapsamında sergileyerek ödüllerini burada alacak.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi