KTÜN TTO’dan İstanbul’un Bilim ve Teknoloji Merkezlerine Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KTÜNTTO) İstanbul’un önde gelen Bilim ve Teknoloji merkezlerinden Medipol TTO, Teknopark İstanbul ve TÜBİTAK Marmara TEKNOKENT (MARTEK)’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde olası işbirlikleri, projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

İlk olarak Teknopark İstanbul’a yapılan ziyarette, Savunma Sanayi alanında yapılabilecek projeler konuşuldu. Türk savunma sanayinin ileri teknoloji merkezi konumunda olan Teknopark İstanbul ve Üniversitemizin SAYP kapsamında yer alıyor olması dikkate alınarak Ülkemizin milli savunma sanayisine yönelik projeler bazında katkı yapılması görüşmenin kapsamını oluşturdu.

Sonrasında Medipol TTO’ya yapılan ziyaret ile de Medipol Üniversitesi’nin sağlık alanındaki çalışmaları ve Üniversitemizin teknik alandaki yetkinliği göz önünde bulundurularak,  biomedikal ve sağlıkta yapay zekakonularında iş birliği yapılabileceği görüşmenin temelini oluşturdu. Genel Müdür Yardımcısı Av. Safiye Soyupak ile gerçekleşen görüşmelerde ileriki süreçler için bu alanlarda TÜBİTAK projelerinin yazılması, sınai ve fikri hakların oluşturulması ve akademisyen görevlendirmelerinin yapılması hedefleniyor.

Son olarak TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK)’e yapılan ziyarette TTO birim yöneticisi Deniz Yayla ile görüşme sağlanarak, TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü, Marmara Teknokent ve Üniversitemizdeki Yapay ZekaKümelenmesi ile olası işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Gerçekleştirilen ziyaretlere KTÜN TTO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldırım, Öğretim Görevlisi Pınar Sungur ve Öğretim Görevlisi Mehmet Celalettin Ergene katıldı.