Üniversitemizde Sahnelenen “Kentsel Psikoterapi” Adlı Oyunun Geliri Ağrı'ya Ulaştı

Üniversitemizde gerçekleştirilen ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerimizin sahnelediği “Kentsel Psikoterapi” adlı oyundan elde edilen gelir, Ağrı’nın Patnos İlçesine bağlı Suluca İlköğretim Okulunda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde Üniversitemizde gerçekleştirilen ve Mimarlık Bölümü öğrencilerimizin sahnelediği, Yönetmenliğini ise Mimarlık Bölümü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak’ın üstlendiği, “Kentsel Psikoterapi” adlı oyunun gelirleri yardıma ihtiyaç duyan öğrenciler için gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Bu kapsamda sahnelenen oyunun geliri Ağrı’nın Patnos İlçesine bağlı Suluca İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilere ulaştı.

Oyunun hazırlanarak sahnelenmesinde rol oynayan Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak yaptığı açıklamada, “Mimarlık öğrencilerimizin senaryosunu kendi yazdığı ve mimari eserlerin karakterize edilerek üretildiği tiyatro oyunumuzun hedeflediği iki amaç bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi mimari yapıların dili olsa neler söylerdi neler hissederdi ? Sorusuna cevap bulmak ve mimari eleştiri kapsamında bir farkındalık yaratmaktır. Bir diğeri ise mimarlık öğrencisinin gönüllülük ve sosyal sorumluluk bağlamında ürettikleri eserler ile toplumsal faydaya katkı sağlayacak olmalarıdır. Bu ikinci amaç bizler için çok daha anlamlı ve değerlidir. Oyunu 2 aylık bir sürede hazırlayıp çıkardık buradaki en önemli motivasyon kaynağımız da Suluca ilköğretim okulunun öğrencileri olmuştur. Dileğimiz gençlerin eğitimine bir nebze de olsa katkı verebilmiş olmamızdır. Ağrı'ya ulaşan yardımlarımızın öğrenciler için faydalı olmasını diliyor ve bu amaç doğrultusunda bize destek olan tüm tiyatro severlere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.