Üniversitemiz ve ASELSAN Akademi Arasında İş Birliği ve İstişare Toplantısı Düzenlendi

ASELSAN Akademi yetkilileri Üniversitemizi ziyaret etti. Üniversitemizin gerçekleştirdiği teknolojik projeler başta olmak üzere bilgilerin anlatıldığı ziyarette,  çalışmalar ile ilgili bilgilendirme toplantısı da gerçekleştirildi.

İlk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ile bir araya gelen ASELSAN Akademi yetkilileri, istişare buluşmasının ardından yapılan toplantıda Üniversitemiz bünyesinde bulunan araştırma merkezlerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Toplantıda Üniversitemizin çalışmalarını aktarmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Alper Kılıç, Prof. Dr. Mahmut Kuş, Prof. Dr. Mustafa Karaman, Dr. Öğr. Üyesi Engin Eşme, Doç. Dr. Mehmet Yıldırım ve Doç. Dr. Akif Durdu yer alırken, ASELSAN Akademiden Direktör Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, ASELSAN Araştırma İş birlikleri ve Teknoloji Transfer Müdürü Dr. Özlem Ballı Erkan ile mühendisler Muhammed Sert,  Namık Şengezer ve İsmail Yiğit Coşar katıldı.

İlk olarak Üniversitemiz Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Kılıç’ın savunma sanayii odaklı yapılan projelerinin sunumuyla başlayan toplantı, daha sonra Prof. Dr. Mahmut Kuş, Prof. Dr. Mustafa Karaman ve Dr. Öğr. Üyesi Engin Eşme’nin Enerji Teknolojileri Araştırmaları, Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi ve Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin çalışmalarına ilişkin yaptığı bilgilendirme sunumuyla devam etti. Toplantı, Doç. Dr. Mehmet Yıldırım’ın Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılan çalışmalar ile Doç. Dr. Akif Durdu’nun RACLAB Araştırma Laboratuvarı’nın kabiliyetleri hakkında yaptıkları sunum ile son buldu.

Toplantı da ayrıca akademik çalışmaların sanayiye katkısı başta olmak üzere ASELSAN ve Üniversitemiz arasındaki birçok ortak proje de teyit edildi.