Üniversitemiz UNİKOP Dönem Başkanlığını Yozgat Bozok Üniversitesine Devretti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)  KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığını Yozgat Bozok Üniversitesinde düzenlenen törenle devretti.

UNİKOP 2022 yılı Dönem Başkanlığını üstlenen Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik,   UNİKOP Dönem Başkanlığını, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a devretti.

Yozgat Bozok Üniversitesi, UNİKOP Dönem Başkanlığı devir teslim töreni ve 2023 yılı 1. Olağan Üst Kurul toplantısına ev sahipliği yaptı.  Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen UNİKOP Dönem Başkanlığı devir teslim törenine, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse,  Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, UNİKOP 2022 Yılı Dönem Başkanı Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Osman Nuri Çelik, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yaman, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Genel Sekreteri Abdulgani Özkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi UNİKOP Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Burhan Çakıcı, Konya Teknik Üniversitesi UNİKOP Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Deveci ve öğretim elemanları katıldı.

KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulan UNİKOP, 2023 yılı faaliyetlerini Yozgat Bozok Üniversitesi başkanlığında sürdürecek.

UNİKOP Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreni’nin ardından Merkez Rektörlük Binasında UNİKOP 2022 faaliyetleri ve 2023 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin görüş alışverişinin yapıldığı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.