Üniversitemiz TÜMA 2021, Üniversitelerin Genel Sıralamasında 18. Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 7. Sırada

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2021) sonuçları açıklandı. Buna göre, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Üniversitelerin genel memnuniyet sıralamasında 198 üniversite arasında 18., devlet üniversiteleri memnuniyet sıralamasında ise 125 üniversite arasında 7. sırada yer aldı.

TÜMA-2021 çalışması kapsamında 125 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 198 üniversitede öğrenim gören 42 bin 353 öğrenciden kullanılabilir veri toplandı. Bu kapsamda öğrencilere yapılan ankette uzaktan eğitim sürecinde üniversiteleri değerlendirmeleri de istendi. Çalışmada öğrencilere yöneltilen Üniversiteler Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerini öğrenme deneyimleri açısından memnun edebilmekte midir? Kaliteli, erişilebilir ve kullanışlı bir uzaktan eğitim ve dijital öğrenme alt yapısına sahip midir? Kurumun yönetimi ve işleyişi açısından öğrencilerin taleplerini hızlı ve memnuniyet verici düzeyde karşılayabilmekte midir? Uzaktan öğrenme ortamları, imkân ve kaynaklar açısından zengin bir çeşitliliğe sahip ve yeterli midir? Öğrencilerin kişisel gelişimini ve gelecekteki kariyerlerini destekleyebilmekte midir? sorularına cevap arandı.

Ortaya çıkan verilere göre Konya Teknik Üniversitesi, öğrencilerin memnun olduğu genel memnuniyet sıralamasında 198 üniversite arasında 18., devlet üniversiteleri memnuniyet sıralamasında ise 125 üniversite arasında 7. sırada yer alarak istikrarlı duruşunu korudu.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2021) Ulaşmak için Tıklayınız.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN TÜMA