Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ev Sahipliğinde Düzenlenen Uluslararası “IV. Kentsel Morfoloji Sempozyumu” Başladı

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, “Morfolojinin Evrimi: Geçmişten Geleceğe, Teoriden Pratiğe” ana temasıyla bu yıl 4.sü düzenlenen “Uluslararası IV. Kentsel Morfoloji Sempozyumu”na ev sahipliği yapıyor.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim elemanları başta olmak üzere düzenleme kurulunun katkıları ile gerçekleşen sempozyum, Prof. Dr. Mehmet Topçu, Prof. Dr. Mine Ulusoy ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya’nın açılış konuşmaları ile başladı.

Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumun açılış törenine, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Ulusoy, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sempozyumun ilk gününde, İTÜ Mimarlık Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Sema Kubat, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Ünlü sunumlarını gerçekleştirirken, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim

Üyelerinden Prof. Dr. Fatma Cana Bilsel, KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Eski Dekanlarından Prof. Dr. Ahmet Alkan, Birmingham Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Profesör Ivor Samuels ve Utah Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Profesör Brenda Case Scheer konuşmacı olarak yer alacak.

Kongreye adını veren ve farklı birçok alanında çalışma yapısı içerisinde bulunan “Morfoloji”  kentsel ve mimari tasarım ile kent-görünüm yönetimi olmak üzere birçok çalışmanın ana temasını oluşturuyor. Sempozyum 2 Haziran 2023 Cuma günü sona erecek.