Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 2023-2024 mezunları diploma sevinci yaşadı.  Gelişim Yerleşkesi içerisinde yer alan spor salonunda düzenlenen programla yaklaşık 700 öğrenci mezuniyet heyecanını aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, üniversitenin kuruluşunun 6. yılında olduğunu hatırlatarak yaklaşık 700 öğrencinin mezuniyetinin büyük kıvanç verdiğini belirtti. Üniversitelerin bilim yuvaları olduğuna vurgu yapan Rektörümüz, şunları ekledi: “Üniversitelere, bilim ve teknolojinin üretimi, bilimsel bilginin dolaşımı, bireylerin yetiştirilmeleri noktasında önemli görevler düşmektedir. Konya Teknik Üniversitesi olarak bizler bu görev bilinciyle sorumluluğunuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada burada bulunan her bir akademisyen arkadaşıma gençleri yetiştirmede göstermiş oldukları özveri ve gayretlerinden dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Sözlerine üniversite hakkında bilgi vererek devam eden Rektörümüz, “Konya Teknik Üniversitesi mühendislik ve mimarlık öğretiminde deneyimli bir üniversitedir. Üniversitemiz bünyesinde; 5 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 1 enstitü bulunuyor. Yaklaşık 12 bin öğrenci, 800'ün üzerinde akademik ve idari personel ile öğrenim ve araştırma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Türkiye’nin geleceğine katkı sunacak en iyi mühendisleri yetiştirmeye çalışırken yerli ve milli projelerini destekleyecek çalışmalara da imza atıyoruz.” dedi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Çağlar Meşhur ise konuşmasında, her yıl olduğu gibi yine yetiştirdikleri öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak her zaman ülke için yararlı çalışmalara imza atacak olan donanımlı gençler yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Dekan Meşhur, mezun olan tüm öğrencilere de mesleki yaşamlarında başarılar diledi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında başarıyla mezun olarak diplomalarına kavuşan öğrenciler mutluluklarını; törene katılan aileleri, arkadaşları, sevdikleri ve hocalarıyla paylaştı. Törenler, yemin ve kep atma seremonisinin ardından sona erdi.