Üniversitemiz Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Sıralamasında İlk 50’de

‘TÜBİTAK' öncülüğünde oluşturulan ve her sene kamuoyuna ilan edilen 2023 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, Üniversitemiz 43. sırada yer alarak Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler arasında ilk 50’de olmayı başardı.

Üniversitelerin yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetlerinin tetiklenmesi ve bu alandaki performanslarının ölçülmesi amacıyla Türkiye’de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin on birincisi açıklanmış oldu. Endeks kapsamında en girişimci ve yenilikçi 50 üniversite, "bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği", "fikri mülkiyet havuzu", "işbirliği ve etkileşim" ile "ekonomik ve toplumsal katkı" boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre 31.12.2021 tarihinde faal olan ve 50'nin üzerinde Profesör, Doçent, Dr. Öğretim Üyesi'ne sahip 192 üniversite hesaplamalara dahil edildi ve sadece 50 üniversite listeye alınarak değerlendirilmeye tabi tutuldu.