Üniversitemizin Bölümleri MÜDEK’e Akredite Oluyor

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde 2005 yılına dayanan Program Akreditasyonu geleneği devam ediyor.

Önceki yıllarda 11 programı MÜDEK tarafından akredite edilen Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizde Harita Mühendisliği Bölümü Normal Öğretim Programı, geçtiğimiz Nisan ayı değerlendirme takım ziyaretinin sonucuna göre 30 Eylül 2026 tarihine kadar EUR-ACE Etiketli MÜDEK akreditasyonunu yeniledi.

EUR-ACE Etiketli MÜDEK Akreditasyon sertifikaları Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen tören ile Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik tarafından Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Karabörk’e takdim edildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci ile Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Yel'in yanı sıra Harita Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri katıldı.

Tören sırasında kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Çelik, Harita Mühendisliği Bölümü’nün EUR-ACE Etiketli MÜDEK akreditasyonunu 2007 yılından bu yana devam ettirdiğini kaydederek bölüm başkanı ve öğretim üyelerini tebrik etti. Diğer programların da akreditasyonları için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Çelik, bu akreditasyon sayesinde Harita Mühendisliği Programı diplomalarının Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerinde tanınır hale geldiğini, ayrıca Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunun da bu bölümden mezun olacak öğrencilerin diploma ekinde yer aldığını belirtti.