Üniversiteler Afet ve Acil Durum Merkezleri Platformu (AYMEP) 5. Kez Toplandı

Üniversiteler Afet ve Acil Durum Merkezleri Platformu (AYMEP) 5. Değerlendirme Toplantısı, Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. AFAD koordinasyonunda 26-27 Ocak tarihlerinde 15 üniversiteden öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Üniversitemizi temsilen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık katıldı.

Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Platformu (AYMEP) başkanlığında düzenlenen toplantının açılış törenine Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Md. Prof. Dr. Orhan Tatar, AFAD Araştırmalar Merkezi Md. Prof. Dr. Kürşat E. Alyamaç, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, Üniversite temsilcimiz Prof. Dr. Fetullah Arık ve diğer üniversite temsilcilerinin yanısıra AFAD Başkanlık Temsilcileri ile AYMEP Üyesi Merkez Müdürleri ve Temsilcileri katıldı.

İki gün süren toplantıda acil durumlara yönelik çalışmalar ve yapılacaklar kapsamlı bir şekilde ele alınarak deprem ve sel afetleri başta olmak üzere, iklim değişikliği, orman yangınları gibi konularda güncel bilimsel değerlendirmeler yapıldı.

Üniversitemizin de yaptığı çalışmalarla bir parçası olduğu AYMEP “Afete dirençli Türkiye için bütünleşik afet yönetimi bakış açısıyla; değişim ve gelişime öncülük eden, uluslararası düzeyde tanınan, dinamik ve akademik bir platform olmak” amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.