Öğretim Üyemize Ait TÜBİTAK 1002 Projesi Destek Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğretim Üyesi Hasan Bilgehan Makineci'nin yürütücülüğünü yaptığı "İnsansız Hava Aracı ile Demiryollarının Aldığı Hasarın Hızlı Tespit Edilmesi ve Onarımı için Altlık Harita Üretilmesi" başlıklı TÜBİTAK 1002 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’na ait tren hatlarının bir bölümünde oluşan kaba deformasyonların İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanılarak rölatif olarak belirlenmesi amaçlanıyor. Projede ayrıca belirlenen hatlara ait altlık haritanın yersel ölçümler ve fotogrametri tekniği ile oluşturulması ve ilgili kuruma sunulması hedefleniyor. Üretilen haritaların, depremlerin TCDD hatlarına vermiş olduğu tahribatı belgelemede bir altlık olarak kullanılması projenin önemli ve beklenen amaçları arasında yer alıyor.