Öğretim Üyemizin Yürütücüsü Olduğu TÜBİTAK 1002 Projesi Destek Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ülkü Sultan Keskin'in yürütücülüğünü yaptığı "3D Yazdırılabilir Beton Matrisi İçin Viskozite Düzenleyici ve Büzülme Önleyici Katkı Önerisi: Cladophora Sp." TÜBİTAK 1002 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında Cladophora Sp. adlı madde ile selülozik nanolifler elde edilerek selülozik nanolif ve selülozik nanokristal, 3D basılabilir harçların reolojik parametrelerinin düzenlenmesi amacıyla kullanılması hedefleniyor. Proje ile ayrıca selülozik katkılar dahili kürleme ajanı olarak kullanılıp büzülme kontrol altına alınması, büzülme çatlakları ve bu çatlakların sebep olduğu dayanım problemleri giderilmeye çalışılması amaçlanıyor.

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Ülkü Sultan Keskin'in yaptığı projenin araştırmacıları Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Edebali ile İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Murat Saydan’dan oluşuyor. Projede, Arş. Gör. Ayşe Karoğlu ve Furkan Türk  bursiyer olarak çalışmalara katkı sağlayacak.