Haber Detay

Anasayfa > Haberler > Haber Detay

25. Otomatik Kontrol Ulusal Konferansı Verimli Geçen Üç Günün Ardından Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde 12-14 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan, 25. Otomatik Kontrol Ulusal Konferansı (TOK2024) birbirinden değerli davetli konuşmacı, bilim insanı ve araştırmacının katılımı ile gerçekleştirildi. Konya’da ilk kez düzenlenen konferans ile akademik bilgi, yenilikçi teknolojiler ve sektörel deneyimler genç katılımcılar ile paylaşıldı.

 

TOK2024 Konferansının düzenlenmesinde onursal başkan olarak Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ile Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksin yer alırken, organizasyonun eş başkanlığını Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Ercan Yaldız, Prof. Dr. Ömer Aydoğdu ve Doç. Dr. Akif Durdu yaptı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Araştırma Görevlilerinin de uzun emek ve uğraşları ile destek verdiği konferans oldukça verimli geçti.

 

Katılımın yoğun olduğu bilimsel etkinlik ilk gün yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış töreninin ardından University of Connecticut’dan Prof. Dr. Nejat Olgaç, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tufan Kumbasar davetli konuşmacı olarak sunum yaptı. İlk gün oturumlarında 69 bildiri sunuldu. İkinci gün etkinlikte Queen's Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serdar Yüksel davetli konuşmacı olarak sunum yaptı ve oturumlarda 86 bildiri daha sunuldu.

 

Yaklaşık 400 katılımcının kayıt yaptırdığı bilimsel etkinlikte, 35 oturumda 155 bildiri 5 ayrı salonda eş zamanlı sunuldu. Konferansta, kontrol teorisi ve yöntemleri, sistem modelleme, optimizasyon ve kontrol, ulaşım teknolojileri, kontrol uygulamaları, kontrol sistem dinamiği ve analizi, süreç denetimi, kontrol eğitimi, enerji sistemleri, robotik sistemler, ağ tabanlı kontrol sistemleri, otomasyon gibi konular işlendi. Sektörün önde gelen firmalarının stant açarak sponsor olduğu etkinlikte, 5 firma atölye çalışması gerçekleştirdi.

 

Ulusal etkinlikte 4 ayrı eğitim semineri verildi. Eğitim seminerlerinde “Otonom Sürüş Sistemlerinde Kontrol Komutlarının Görmeye Dayalı Tahmini” sunumu ile Salim Azak, “İleri Seviye Sensör Birleştirme Teknikleri ile Otonom Araçlarda Konumlandırmanın Geliştirilmesi” konusu ile Abdullah Yusefi, “Otonom Bir Kara Taşıtında Model Temelli Öngörülü Kontrol Sistemlerinin Değerlendirilmesi” konusu ile Volkan Bekir Yangın, “İnvolüsyonel Sinir Ağları: Hiperspektral Görüntülemede Yenilikçi Yaklaşımlar” konusu ile de Mücahit Cihan bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı.

 

Konferansın son günü kapanış töreni ve toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN