Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği tarafından düzenlenen 14. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK), farklı üniversitelerden akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katılımı ile çevrimiçi ortamda gerçekleşti.
Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in açılış konuşması ile başlayan kongre, Ulusal düzeyde 600’ün üzerinde kayıtlı üye, 6 davetli, 148 sözlü ve 38 poster sunumu ile yoğun bir katılımcı grubuna ev sahipliği yaptı. Kongre kimya mühendisliği alanında bilimsel araştırmaların ve endüstriyel gelişmelerin paylaşıldığı, tüm akademisyen, araştırmacı ve sanayicileri kucaklayan yapısından dolayı ülkenin bu alandaki en önemli etkinliği olma özelliğine sahip. Sektör temsilcilerinin de yoğun ilgi gösterdiği kongre, ülkenin önem taşıyan olası üniversite-sanayi iş birlikleri için de bir platform oluşturulmasına ortam sağladı. Kongrede 3 farklı çevrimiçi salonla, paralel sözlü sunumlar yapıldı.
Rektör Özçelik, “Konya Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen ‘14. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi’nde sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Maalesef ki Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle fiziki bir atmosferde bir arada olamasak da kimya mühendisliği alanında bilimsel araştırmaların ve endüstriyel gelişmelerin paylaşılacağı tüm akademisyen, araştırmacı ve sektör temsilcilerini bir araya getiren kongrenin başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karaman “14. UKMK’ya KTÜN olarak büyük bir istek ve heyecan duyarak talip olduk. Bu sorumluluğun bilinci ve büyük bir heyecan duyarak kongre hazırlıklarına başladık, kurulları kurduk ve kongrenin başarı ile gerçekleştirilmesi için gerekli komisyonları belirledik. Bu aşamalarda, KTÜN Kimya Mühendisliği Akademisyenlerinin tamamından destek aldık, burada hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Bunun yanı sıra vermiş olduğu desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki kimya mühendisliği ve benzer alanında çalışmalar yapan akademisyen, öğrenci, araştırmacı ve sektör temsilcileri için ne kadar önemli, ne kadar birleştirici bir yönü olduğunun farkındayız. Katılımınız için hepinize tekrar teşekkür ediyor, verimli bir kongre olmasını temenni ediyorum” dedi.