Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzin İşlemleri Hk.

Üniversitemiz Uluslararası Öğrencilerinin Dikkatine

Üniversitemize kayıtlı ve yeni kayıt yaptıracak uluslararası öğrencilerin ikamet izni için gerekli olan belgeleri, Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Koordinatörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. İlgili birim kanalıyla ikamet izni evrakları İl Göç İdaresine ulaştırılacaktır.

İlgili Birim Adresi: Rektörlük Binası Z49 nolu oda.

İlgili Personel: Öğr. Gör. Elif ÖZTÜRK

Akademi Mah. Yeni İstanbul Cad. No 231/1 Selçuklu KONYA (Gelişim Yerleşkesi)

İKAMET  İŞLEMLERİ  İÇİN Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

• https://e-ikamet.goc.gov.tr internet adresinden ikamet izni belgesi için başvuruda bulunulması gerekmektedir.
  • İkamet izni kayıt/başvuru formu (öğrenci tarafından ıslak imzalı şekilde)
  • Pasaport ya da pasaport yerine geçen belge (aslı görüldü şeklinde)
  • Öğrencilik durumunu gösterir belge
  • 4 adet biometrik fotoğraf
  • Geçerli Sağlık Sigortası (GSS ya da ikamet izni talep süresini kapsayan özel sağlık sigortası)
  • Kalacağı adres bilgilerini gösterir belge
  • Kendi evinde kalıyorsa, tapu fotokopisi (uzatma başvurularında "yerleşim yeri belgesi" yeterlidir)
  • Kira sözleşmesi ile kalıyorsa, kira sözleşmesinin noter onaylı örneği
  • Otel vb. konaklama yerlerinde kalınıyorsa, bu yerlerde kalındığına dair belge
  • Öğrenci yurtlarında kalınıyorsa, yurtta kalındığına dair belge
  • Destekleyici yanında kalınıyorsa, yanında kaldığı kişinin noter onaylı taahhüdü (Destekleyici evli ise ayrıca eşinin de noter onaylı taahhüdü gerekir)
  • İkamet izni belge bedelinin ödendiğine dair makbuz
  • UETS Belgesi (PTT’den alınması gerekmektedir)
  • 18 yaşından küçük yabancılar için;

-Vize muafiyetiyle ya da farklı amaca yönelik vizeyle gelenler için; veli/vasi bilgisini içeren belge (doğum belgesi, aile belgesi vb.) ve veli/vasi/yasal temsilcisi tarafından verilen muvafakatname (amacına uygun vizeyle ((öğrenim vizesi)) gelenler için; muvafakatname ve veli/vasi bilgisini içeren belge istenmeyecektir)

NOT: Yukarıda yazılı belgeler sadece ikamet izni için gerekli olan evraklardır. Bu belgeler İkamet İzni işlemleri için daha önce İl Göç İdaresine verilmekteydi. Bunlardan başka, Okula öğrencilik kaydı için gerekli olan evraklar, ayrıca hazırlanıp öğrenim göreceği ilgili birimlere verilmesi gerekir.