Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Ukrayna'daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik İşlemleri

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 28.03.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu Kararı doğrultusunda Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin yatay geçiş yoluyla ve özel öğrenci olarak Üniversitemize kabulüne ilişkin başvuru takvimi, kontenjanlar, kabul şartları, ve gerekli belgeler aşağıda yer almaktadır.

YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ İÇİN

Yatay geçiş takvimi için tıklayınız.

Yatay geçiş kontenjanları için tıklayınız.

Yatay geçiş dilekçesi için tıklayınız.

Yatay geçiş başvuru evrakları ve kabul şartları için tıklayınız.

ÖZEL ÖĞRENCİ  İŞLEMLERİ İÇİN

Özel öğrenci işlemleri için tıklayınız.

Notlar

1- İstenen belgeler, noterden onaylı tercümesi yapılmış olmalıdır. Belgeler ıslak imzalı, elektronik imzalı veya e-devletten alınmış kare kodlu olmalıdır.
2- Eksik veya imzasız, onaysız dilekçe ve belgeler ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
3- Başvurular elden yada posta yolu ile yapılacaktır. Postadaki gecikmelerden kaynaklanan başvurular kabul edilmeyecektir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan Ukraynadaki üniversitelerin listesi için tıklayınız

Başvuru şartları ile ilgili soru ve cevaplar için tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının karar metni için tıklayınız.

Başvuru Adresi

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi için;