Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Türkiye Siber Vatan Programı Konya Teknik Üniversitesinde Başlıyor

Üniversitemiz ile Mevlana Kalkınma Ajansı arasında Türkiye Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü imzalanmıştır. Program ile ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek hedeflenmektedir.

Başvuru bağlantısı:

Başvuru şartları:
· Öğrencinin Konya Teknik Üniversitesi öğrencisi olması.
· Öğrencinin bilgi işlem ve yazılım alanında yetenekli, dijital teknolojilere meraklı ve kendini geliştirmeye istekli olması.

· Öğrencinin akademik takvim yılı içerisinde düzenlenecek yüz yüze eğitimleri ve uygulamaları eksiksiz takip edebilmesi (Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır.)

Programa başvurular yukarıdaki bağlantı linkinden 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 23.59’a kadar yapılacaktır. Başvurusu kabul edilen öğrenciler Siber Vatan Hackviser Platformuna yönlendirilecek olup, 15 günlük bir süre içerisinde çevrimiçi olarak platformdaki eğitim ve görevleri (Linux ve network eğitimi) tamamlamaları gerekecektir. Hackviser Platformu üzerinden görevleri eksiksiz tamamlayan öğrenciler online sınava tabi tutulacak, içlerinden başarılı olan 40 öğrenci yüz yüze eğitim almaya hak kazanacaktır. Öğrenciler CEH (beyaz şapkalı hacker) eğitimi, web güvenliği eğitimi ve tersine mühendislik eğitimi olmak üzere Haziran ayına kadar sürecek beşer günlük üç eğitime ve online uygulama sürecine dahil olacaktır. Yüz yüze dersler üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Siber Vatan Programına dâhil olarak teknik eğitimlere ve uygulamalara katılan öğrenciler, siber güvenliğin alt temalarında daha derin ve teknik eğitimler için oluşturulan takımlara (Bootcamp) yönlendirilecektir. Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde, 10 gün derin ve teknik eğitimler, görev ve uygulamalar, tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar yapılmaktadır.

Türkiye Siber Vatan Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.sibervatan.org/ adresinden ulaşılabilmektedir.