Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Başvuruları Başladı

Ön lisans ve lisans öğrencilerimizin aşağıdaki TÜBİTAK projelerine yönlendirilmesi onların gelecekteki hayatlarına önemli katkılar yapacağı muhakkaktır. Çünkü bu projeler öğrencilerimizin proje yazma, yürütme becerilerinin yanı sıra girişimci bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlayacaktır. Bu projeler yıl içi ve bitirme projeleri kapsamında da yürütülebilir.

TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Başvuru tarihleri 24 Kasım 2021 – 24 Aralık 2021

Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir. Proje bütçesi en çok 4000 TL dir.

2020/2 döneminde projelerin desteklenme oranı % 60 olup, Üniversitemizden 20 başvuru yapılmış 16 tanesi destek almıştır.

2021/1 döneminde projelerin desteklenme oranı % 85 olup, Üniversitemizden 5 başvuru yapılmış 3 tanesi destek almıştır.

TÜBİTAK 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı

Başvuru tarihleri 24 Kasım 2021 – 24 Aralık 2021

Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini, projeler yoluyla sanayiye yönelik araştırma yapmaya teşvik etmektir. Sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans projeleri desteklenmektedir.  Ar-Ge/tasarım merkezi, teknopark şirketi veya Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ile yürütülebilmektedir

Proje başına en çok 5.000 TL bütçe desteklenmektedir. Bir akademik bir de sanayi danışmanı olabilmekte ve danışmanları için proje başına 1.000 TL destek verilmektedir.

2021/1 döneminde kabul edilme oranı % 68 olup, Üniversitemizden 1 başvuru yapılmış ve destek almıştır. Detaylara aşağıdaki linkten ulaşılabilir.