Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in Kurban Bayramı Mesajı

Kurban Bayramı'nın coşkusunu ve huzurunu bir kez daha yaşamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kutsal günlerde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştireceğimiz zaman dilimlerinden birindeyiz.

Hiç şüphesiz toplum hayatımızın en önemli unsurlarından ve vazgeçilmez parçalarından biri de bayramlarımızdır. Bayramlar, aramızda ülfet ve birlikteliği arttırırken bir taraftan da yarının söz sahibi olacak çocuklarımıza, kültürümüzü aktardığımız önemli değerlerimizdendir. Bayramlarda muhabbet vardır, kardeşlik vardır, huzur vardır, paylaşım vardır. Bayramlar bir gönül, bir ruh şölenidir.  Kurban Bayramının milli ve dini değerlerimizin anlamına uygun olarak yaşanmasında milli birliğimizin, toplumca hoşgörü anlayışının ve paylaşmayı esas alan İslâm dininin gerçek anlamına vakıf olunmasının payı yadsınamaz.

Bu özel günlerin birbirimize olan sevgi ve saygımızı pekiştirmesini temenni ederken, Konya Teknik Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm şehrimizin ve milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram geçirmenizi dilerim.

Prof. Dr. Osman Nuri ÇELİK

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü