Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı

19 Mayıs 1919’da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a attığı ilk adımın 104. yıl dönümünü bugün gururla kutluyoruz. Bu tarih kuşkusuz milletimizin azim ve kararlığı ile birleşerek ülkemize bağımsızlık yolunu açmış, tarihi boyunca özgürlüğüne büyük önem veren Türk milletine vurulmak istenen esaret zinciri,  bu azim ve kararlılık sayesinde kırılmıştır. Topyekûn verilen çetin mücadelenin sonucunda bir kahramanlık destanına dönüşen milli mücadelemiz, eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna zemin hazırlamıştır.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan bu önemli günün, geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan edilmesini oldukça önemsiyorum. Ülkemizin genç ve dinamik gücünü ifade eden gençlerimizin bilimde, sanatta, sporda ve daha birçok alanda ülkemizi bugünkü noktasından daha ileri seviyeye taşıyacaklarından hiçbir şüphe duymuyorum. Gösterdikleri üstün başarılarıyla göğsümüzü kabartan gençlerimiz, tarihinin ve geleneklerinin farkında, değişime ve gelişime öncülük ederek her alanda ülkemizi çok daha ileri düzeylere taşıyabilecek azim ve kararlılıkta olduklarını gözlemliyorum ve bu anlamda gençlerimize sonsuz güveniyorum.

Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, başta Konya Teknik Üniversitesi ailesinin ve 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacak tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.

Prof. Dr. Osman Nuri ÇELİK

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü