Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik'in 'Kurban Bayramı' Mesajı

Milli ve dini bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını pekiştiren, dostlukları koruyan, toplumun bir arada yaşama arzusunu güçlendiren ve biz olma bilincini kuvvetlendiren müstesna günlerdir. Bu minvalde ülke olarak önemli dini bayramlarımızdan olan bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Kuşkusuz toplumsal yaşantımızda vazgeçilmez bir öneme sahip bayramlar, kaynaşmaya, dostluk ve akrabalık bağlarının kuvvetlenmesine bu vesileyle kültürel devamlılığın sağlanarak gelecek nesillere aktarılmasına imkân tanımaktadır. Ne mutlu bizlere ki dini bayramların ruhu ve havasının yoğun olarak yaşandığı,  bayramların hala bayram gibi kutlandığı bir ülkeye sahibiz. Elbette ki bugün ülke olarak milli ve dini değerlerimizin anlamına uygun olarak yaşanmasında Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık alt yapısının, Mevlana’nın öğretisinin temelini oluşturan hoşgörü anlayışının ve paylaşmayı esas alan İslam dininin gerçek anlamına vakıf olunmasının payı yadsınamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgi ve paylaşımın yoğun olarak yaşandığı bayramların, tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini diler, başta Konya Teknik Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm şehrimizin ve ulusumuzun Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK