Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik'in '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' Mesajı

Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan ve İstikbalimiz için Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yüce Türk Milleti’nin verdiği bağımsızlık mücadelesi sonucunda ilan edilen ‘Cumhuriyetimizin’ 98’inci yıldönümünü gururla kutluyoruz.

29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla yüce Türk Milleti, tüm dünyaya kendi kaderi üzerinde kimsenin müdahil olamayacağını ilan etmiştir. Bu önemli günde bir kez daha vurgulamak isterim ki,  daha önce olduğu gibi milletçe, birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.  İnanıyorum ki bundan sonra da Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Kurtuluş Savaşı destanımızın sonucunda bırakılan bu eşsiz mirası ilelebet payidar kılacağız. Bizlere düşen ise  Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerleri koruyarak ülkemizi ve devletimizi daha refah bir geleceğe ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktır.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere bağımsız ve onurlu bir miras bırakmayı vazife üstlenen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI