Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Kamuoyu Duyurusu

Ülkemizin ve bölgemizin yüksek teknoloji üssü haline gelmesine katkıda bulunacak öğrenciler yetiştirmek için Konya Teknik Üniversitesi olarak üzerimize önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz. Nitelikli araştırmalar yapmak ve üretilen bilginin uygulanmasını sağlamak en önde gelen hedeflerimizdendir. Bu hedefler doğrultusunda bilim ve teknoloji üreten akademik kadromuzu her geçen gün nitelik ve nicelik olarak güçlendirmek için çabalamaktayız.

Konya Teknik Üniversitesi, tüm akademik ve idari süreçlerde adil, liyakatli, mevzuat hükümlerine uygun ve son derece şeffaf bir yol izlemektedir.  Buna rağmen son dönemde Mimarlık ve Tasarım Fakültemize öğretim görevlisi alımıyla ilgili bazı basın yayın organlarında;

-Sayın Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın adaylardan biri ile alakalı tavassutta bulunduğu ve bu aday kazanmadığı için sınavın iptal edildiği,

-Sınavı dönemin dekanının kızının kazandığı ilan edildiği halde sınavın iptal edildiği, gibi gerçekten uzak asılsız ve maksatlı haberler çıkmaktadır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki;  başta Ankara Milletvekili Sayın Leyla Şahin Usta olmak üzere hiçbir siyasinin sınav ile alakalı baskı ve telkini bulunmamaktadır. Öte yandan ortada ilan edilen bir sonuç olmadığı halde, bu sonucun iptal edildiği gibi algı amaçlı ve gerçek dışı iddialar bulunmaktadır. Sınavın sonucu ilan edilmemiş ve kimin kazandığı duyurulmamış olduğu halde, dekanın kızının kazandığı asılsız haberde belirtilmektedir. Dekanın kızının, sınav sonucu ilan edilmediği halde, kendisinin kazandığı bilgisini nereden aldığı ve bunun sonucunda mahkemeye gittiği hususu bizim bilgimiz dışındadır. Kaldı ki; mahkeme 08.05.2024 tarihli aldığı kararla ilgili başvuruyu reddetmiştir.

Bahse konu olan öğretim görevlisi alımında sınav süreçlerinde yönetmelik hükümlerine aykırılıklar belgeleri ile birlikte tespit edilmiş ve ileride telafisi mümkün olmayan haksızlıklara sebebiyet vereceği görüldüğünden söz konusu ilanın iptaline karar verilmiştir. Kadro ilanının iptaline sebep olan ve belgelenmiş usul hataları nedeniyle ilgililer hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Bu süreçte idari soruşturmanın selameti açısından, soruşturmaya konu olan belgeler de eklenerek Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) sunduğumuz teklif, YÖK tarafından değerlendirilmiş ve gerekçeler uygun bulunarak dekan YÖK tarafından görevinden alınmıştır.

Gerçekte liyakat, hakkaniyet ve adalet temelli alınan, sınavın iptal kararı ve başlatılan soruşturmanın kamuoyunda kurumlardan beklenilen süreçler olmasına rağmen sürecin bu denli gerçeklerden saptırılarak kamuoyunda kurumumuzu yıpratıcı şekilde haber yapılması anlaşılamamaktadır.

Maksatlı bir şekilde Üniversitemizi yıpratmaya yönelik yapılan bu yalan haberleri yayınlayan kurum ve kuruluşlarla ilgili hukuki süreç Üniversitemiz tarafından başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü