Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

HES Kodu Sorgulaması Hakkında

Değerli Konya Teknik Üniversitesi Ailesi ve Misafirlerimiz;

Sağlığınızı korumak, sizlerin yerleşkelerimiz içerisinde daha izole ve güven içerisinde olmanızı sağlamak amacıyla Konya Teknik Üniversitesi olarak Covid-19 salgınına karşı aldığımız önlemler kapsamında 20.09.2021 tarihinden itibaren öğrencilerimiz, akademik-idari personelimiz ve ziyaretçilerimizin, 31.08.2021 Tarihli 33 Nolu Konya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı http://www.konya.gov.tr/31082021-tarihli-33-nolu-konya-il-umumi-hifzissihha-kurul-karari ve SENATOMUZUN 15.08.2021 Tarihli 13-04 numaralı kararı gereği yerleşkelerimize girişler sırasında HES Kodu Sorgulaması yapılacaktır.

Bu nedenle; yerleşkelerimize giriş yapmak isteyen kişilerin, ilgili görevlilere HES Kodunu göstermesi, maske kuralına riayet etmesi önem arz etmektedir.

Unutmayalım, Covid-19 alacağımız önlemlerden daha güçlü değildir!

Hes Kodum Yok, Hes Kodumu Nereden Alacağım?

1. Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması (IOS ve Android) ile,
  2. 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;
  3.  HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
  4. TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla;
  5.  T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
  6. E-Devlet üzerindeki www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden, HES kodunuzu alabilirsiniz.

Hes Kodum Yok, Bu Kampüse Girişim İçin Bir Engel Mi?

Geçerli bir HES kodunuz olmadan kampüsümüze giriş yapmanız mümkün değildir.

Turnike, Kart Okuyucu vb. sistemlerden daha hızlı geçişlerin sağlanabilmesi için HES kodu bilgilerinin Üniversite veri tabanına işlenmesi gerekmektedir. Bu işlemle ilgili detayları aşağıdaki web adresinde bulabilirsiniz.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi