Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Hak Arama ve Uzlaşma Bilincini Geliştirme Topluluğu Kuruluşu Hk.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 74. maddesine istinaden, 14.06.2012 tarih ve 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bağlı olarak, kamu hizmetlerinin işleyişinde bağımsız ve etkin bir şikâyet mekanizması oluşturmak suretiyle, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve önerilerde bulunmak üzere “Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık)” kurulmuştur.

Kamu Denetçiliği Kurumu, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda;

-Hak arama kültürünün yaygınlaşmasına,

-İdarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesine,

-İyi yönetim ilkelerinin yerleşmesine,

-İnsan haklarının gelişmesine,

-Hukukun üstünlüğünün sağlanmasına,

katkı sağlamaya çalışmaktadır.

Ülkemizin geleceği olan gençlerin hak arama yollarını öğrenmeleri, sorun çözme kabiliyetlerini geliştirebilmeleri ve hayata atıldıklarında bu becerilerini uygulayabilmeleri için, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun yukarıda açıklanan amaç ve hedefleri doğrultusunda Üniversitemizin Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü bünyesine faaliyet gösterecek “Hak Arama ve Uzlaşma Bilincini Geliştirme Topluluğu” kurulması çalışması başlatılmıştır.

Topluluk faaliyetleri kapsamında eğitimler, seminerler, konferanslar, odak grup toplantıları vb. sosyal ve bilimsel etkinlikler düzenlenerek, toplumumuzda hak arama ve uzlaşma bilincinin gelişmesi ve yaygınlaşması, böylece bu bilincin özelde üniversitemizde, genelde ülkemizde hak arama ve uzlaşma kültürünün oluşmasına katkı sağlayacak bir sürece dönüşmesi hedeflenmektedir.

Üniversitemizin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında kayıtlı öğrencilerimizi, toplumumuzda hak arama ve uzlaşma kültürünün oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamak üzere çalışmalarda bulunacak bu toplulukta görev almaya davet ediyoruz.

26 Mayıs Perşembe gününe kadar başvurular yapılabilecek. Başvuru formuna ulaşmak için lütfen linki tıklayınız. https://forms.gle/XhJEG3Dvn93LU4p1A

Topluluk Akademik Danışmanı: Prof. Dr. Ahmet PEKER (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi)

Konya Teknik Üniversitesi

Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü