Erasmus Programı Avrupa’daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Bu programla öğrencilerimiz Avrupa Birliği ya da Avrupa Birliği aday ülkelerine staj ya da öğrenim amaçlı gitme imkanına sahiptir.
ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İÇİN
Erasmus Öğrenim Hareketliliği en az 3 ay en fazla 12 ay sürer. Öğrencilerimizin bu hareketlilik türünden faydalanabilmeleri için bölümlerinin Avrupa Birliği ya da Avrupa birliği aday ülkelerinden birinde bulunan bir yükseköğretim kurumunun ilgili bölümüyle anlaşması olması gerekir. Erasmus öğrenim hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için başvuru şartları aşağıdaki gibidir.
ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİNDEN FAYDALANABİLMEK İÇİN BAŞVURU KABUL ŞARTLARI
1- Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,
2- Akademik not ortalaması ile ilgili şartlar:
(Birinci kademe: ön lisans, lisans; ikinci kademe: yüksek lisans; üçüncü kademe: doktora, tıpta ihtisas)
a) Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının ön lisans öğrencileri için en az 2.50/4.00, lisans öğrencileri için 2.80/4.00 olması,
b) İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 3.00/4.00 olması
3- Öğrenim Hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması gerekir.
(Avrupa Komisyonu’nun ECTS Rehberi’ne göre yeterli sayı, bir dönem için 30 AKTS, bir akademik yıl için 60 AKTS kredi).
4- Öğrenci seçiminde asgari (baraj) yabancı dil puanı tüm bölümler için 50 olarak belirlenmiştir.
(Genel Akademik Not ortalaması minimum puanı karşılayan öğrencilerimiz herhangi bir dil puanına sahip olmasalar bile başvuru gerçekleştirebilirler. Başvurusu alınan öğrencilerimiz Yabancı Dil Koordinatörlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil (İngilizce) sınavından en az 50 puan almak zorundadırlar. Sınav test ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Geçerliliği YÖK tarafından kabul edilen herhangi bir İngilizce sınavından alınan 50 puan ve üzeri geçerli olacaktır, ancak YDS, YÖKDİL gibi sadece test temelli sınav notu ibraz eden öğrencilerimizin Yabancı Dil Koordinatörlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek Yabancı Dil (İngilizce) sınavının sözlü kısmına katılmaları gerekmektedir.)
STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Staj Hareketliliği en az 2 ay en fazla 12 ay sürer. Erasmus staj hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için başvuru şartları aşağıdaki gibidir.
1- Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,
2- Akademik not ortalaması ile ilgili şartlar:
(Birinci kademe: ön lisans, lisans; ikinci kademe: yüksek lisans; üçüncü kademe: doktora, tıpta ihtisas)
- Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması
- İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,
3- Öğrenci seçiminde asgari (baraj) yabancı dil puanı tüm bölümler için 50 olarak belirlenmiştir.
(Genel Akademik Not ortalaması minimum puanı karşılayan öğrencilerimiz herhangi bir dil puanına sahip olmasalar bile başvuru gerçekleştirebilirler. Başvurusu alınan öğrencilerimiz Yabancı Dil Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil (İngilizce) sınavından en az 50 puan almak zorundadırlar. Sınav test ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Geçerliliği YÖK tarafından kabul edilen herhangi bir İngilizce sınavından alınan 50 puan ve üzeri geçerli olacaktır, ancak YDS, YÖKDİL gibi sadece test temelli sınav notu ibraz eden öğrencilerimizin Yabancı Dil Koordinatörlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek Yabancı Dil (İngilizce) sınavının sözlü kısmına katılmaları gerekmektedir.)
4- Davet Mektubu: Avrupa ya da Avrupa Birliği aday ülkelerinden birinde bulunan bir şirket/kurum/kuruluş ve benzeri herhangi bir yerden alanıyla ilgili staj yapmak üzere kabul aldığına dair yazı (tarih aralığı belirtilmelidir).
ÖNEMLİ NOTLAR:
- Yukarıda bahsi geçen bilgiler öğrencilerimizin başvuru ile ilgili sorularına yanıt olması açısından verilmiştir.
- İlan döneminde başvuru şartları ve diğer bütün bilgiler gerekli belgelerle birlikte ilan metninde sunulur. Koordinatörlüğümüz tarafından ilana çıkıldığında ilan metni üniversitemizin ana sayfasında, koordinatörlük sayfamızda görüntülenebilmesinin yanı sıra bütün öğrencilerimize e-posta ile de iletilir.
- 2021 yılı itibariyle Erasmus programında bütün anlaşmalar yenilenecektir. Bu nedenle bu bilgilendirmede herhangi bir ülke ya da üniversite ismi verilmemiştir.
- Dünya çapında etkileri hala devam etmekte olan Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 Akademik Yılı Bahar dönemi için öğrenim ilanına çıkılamayacaktır.
- 2019-2020 Akademik Yılında staj hareketliliği için başvuran ve Yabancı Dil sınavının sözlü kısmına pandemi nedeniyle programların durdurulmasıyla katılamayan öğrencilerimiz ile ilgili durum staj hareketliliği ilanımızda belirtilecektir.
İLETİŞİM
Konya Teknik Üniversitesi
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü
Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü
(Öğrenci Girişi Mimarlık Fakültesi Tarafındadır)
Giriş Kat Z52
Eposta: erasmus@ktun.edu.tr
Telefon: 0332 205 12 30- 0332 205 10 27
Ofis Görüşme Gün ve Saatleri
Salı-Çarşamba-Perşembe
09:30-12:00 ile 13:30-16:30