Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü 2024 Yılı Araştırma ve Öncelikli Alan Araştırma Projelerinin Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!

2024 yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğüne önerilen Araştırma ve Öncelikli Alan Araştırma projelerinin bilimsel değerlendirmeleri tamamlanmıştır.

Bilimsel yeterlilik ve çıktı odaklı sonuçlar kapsamında desteklenecek projelerin belirlenmesi aşamasında panel puanına ve panel değerlendirmesine ek olarak aşağıda belirtilen kriterler dikkate alınmıştır.

• Proje yürütücüsünün daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde ettiği çıktıları bilimsel makale ya da patente dönüştürme performansı,
  • Önerilen projelerin BAP yönergesi ve uygulama esaslarında yer alan kriterlere uygunluğu,
  • Önerilen projelerin şekil olarak panele alınma uygunluğu,
  • BAP çağrı planlamasında yer alan öncelikli alan konularıyla uyum,
  • Çok Disiplinli / Disiplinler arası Projeler,
  • Proje önerisi kapsamında oluşturulmuş olan proje personelinin yeterliliği,
  • Önerilen projelerin bilimsel yeterlilik ve çıktı potansiyeli

2024 yılı Araştırma ve Öncelikli Alan Araştırma projeleri başvuru kapsamında sunulan 23 proje önerisinden 14’ü bilimsel değerlendirmeye alınmıştır. Yapılan panel değerlendirmesi sonucunda, 13 proje önerisinin desteklenmesine, 1 proje önerisinin ise reddedilmesine karar verilmiştir. Gerçekleştirilen paneller sonunda başvuru sahiplerine bilimsel değerlendirme raporları gönderilmiştir.

2024 yılı Araştırma ve Öncelikli Alan Araştırma Projeleri başvuru çağrısında değerlendirmeye alınan projeler için destek oranı %56,5 olmuştur.

2024 yılı Araştırma ve Öncelikli Alan Araştırma projelerinin değerlendirilmesi aşamasında 7 çevrim içi panel düzenlenmiş, bu panellere üniversitemiz dışında görev yapan 20 Panelist, üniversitemizde görev yapan 5 Panel Moderatörü katılım sağlamıştır. Görevlendirilen Panelistlerin belirlenmesi aşamasında; Panelistlerin görev aldıkları bölümler ve uzmanlık alanları ile proje önerisinin içerdiği uzmanlık alanları dikkate alınmıştır.

Projelerin bilimsel değerlendirme süreçlerinde görev alan Panelistlere ve katılım sağlayan Panel Moderatörlerine değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları bölümlerine ait bilgiler aşağıda verilmiştir.

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ

BÖLÜMÜ