Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Onuru ve bağımsızlığına olan tutkusundan aldığı güçle yüce Türk Milleti’nin yokluklar içinde bile nasıl eşsiz zaferlere imza atabildiğinin tüm Dünya’ya gösterildiği gündür 30 Ağustos. 1922’de kazanılan bu büyük zafer, Türk halkını çağdaşlığa ve Cumhuriyet’e götüren çizginin başlangıcıdır. Bu zaferle yurdumuzun her karışı düşman işgalinden temizlenmiş; Anadolu, ilelebet kendi kaderine kendisi karar verecek bir Türk yurdu haline gelmiştir.

En zorlu süreçlerde bile milli ve manevi değerlerinden vazgeçmeyen, bu amaç uğrunda 30 Ağustos Zaferi gibi emsalsiz pek çok zaferi tarihe altın harflerle yazdıran ecdadımızdan aldığımız güçle, kutlu vatan toprakları üzerinde bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için bizlere düşen ise şüphemiz mirasçısı olduğumuz Türkiye Cumhuriyetinin değerlerini korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Gelecekte daha güçlü Türkiye’nin inşası için biz de üniversite olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi ifade etmek isterim.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik