Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Başvurusu

Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanı İçin Başvuru Koşulları

Kurum içi yatay geçiş için başvuran adayların;

a) Öğrencinin başvuru sırasında eşdeğer düzeyde bir diploma programına kayıtlı veya izinli (öğrenci statüsünde) olması, lisans programında (İngilizce Hazırlık Sınıfı dışında) en az iki yarıyılı tamamlamış olması zorunludur.

b) Kurum içi yatay geçişlerde öğrencinin başvuru sırasında Üniversitemizdeki bir lisans veya önlisans programına kayıtlı olması ve o dönem sonunda hangi nedenle olursa olsun, üniversite ile ilişiğinin kesilmemiş olması zorunludur.

c) Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı ÖSYM yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı ÖSYM yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

ç) Fakülteler arasında ikinci yarıyıla geçişlerde; öğrencinin ilk yarıyıla ait ders planındaki bütün dersleri almış ve başarmış olması ve hesaplanacak ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması, fakültelerin bölümleri arasında üçüncü yarıyıl ve program uyumunun sağlanması durumunda beşinci yarıyıl için yapılacak başvurularda öğrencinin; ayrılacağı birimin ilk iki yarıyıla ait ders planındaki derslerin tamamını başarmış olması ve ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2,75/4.00 olması gereklidir.

d) Yatay geçiş yapan öğrencinin daha önceki yükseköğretim programlarında geçirdiği süre öğrencinin başvuracağı yarıyıl hesabına katılır.

Başvuru takvimi için tıklayınız.

Kontenjanlar için tıklayınız.

Başvuru dilekçesi için tıklayınız.

Yatay Geçiş Yönergesi için tıklatınız.