PSİKOLOJİK DANIŞMA NEDİR?
Psikolojik danışma; kendini tanımak, davranışlarını anlamak, farkındalıklarını artırıp geliştirmek isteyen, olaylarla başa çıkmada zaman zaman güçlüklerle karşılaşan, problemlerini tanımlayarak çözüm yolları üretmek isteyen bireylere yönelik yapılan profesyonel yardım sürecidir. Daha genel bir ifadeyle bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları durumlarla ilgili uyum sorunlarıyla baş etmelerine yardım eden bir süreçtir.
Psikolojik danışma süreci içinde yardım alan kişiye “danışan”, yardımı veren uzmana da “danışman” denilmektedir.
Psikolojik danışmanın en temel ilkelerinden biri gizliliktir. Görüşmenin içeriği ve konuşulanlar başkasıyla paylaşılmaz. Dolayısıyla birime başvurulduğu an ile sonlandırılma aşamasından sonra da dâhil olmak üzere birey ile yapılan tüm görüşmeler gizli kalır. Ancak; kişinin veya bir başkasının zarar görmesi ya da hayati tehlike altında olması halinde gerekli yerler ile paylaşılabilir.
Bireysel psikolojik danışma seanslarımız yüz yüze ve online olarak gerçekleşebilmektedir. Görüşmeler yaklaşık olarak 50 dakika sürmektedir. Görüşmelerin zamanına, sıklığına ve kaç hafta süreceğine danışan ile birlikte karar verilmektedir.
Psikolojik Danışma Hizmetinin İlkeleri Nelerdir? Gizlilik Gerçekten Var Mıdır? videosunu izlemek için tıklayınız.Hangi Durumlarda Psikolojik Danışma Hizmeti Alabilirim? videosunu izlemek için tıklayınız.Stresin Reçetesi Nedir? videosunu izlemek için tıklayınız.Bağımlılık Danışmanlığı videosunu izlemek tıklayınız.